Schildweek spannend tot het eind!

Steendam Zeilwedstrijden-14

STEENDAM – Na zes dagen en tien wedstrijden onder prachtige zeilomstandigheden op het Schildmeer zit de 69e Schildweek er weer op. Met ruim 150 deelnemers is Z.V.O.S.S. erg tevreden over de zeilweek. Want afgelopen donderdag was alweer de laatste dag van de 69e Schildweek. Wederom onder geweldige omstandigheden kon de week worden afgesloten. In de 16m2 klasse was het tot het laatste moment spannend en moest er tot de laatste meter worden gestreden om de titel. Door een overwinning van Rob & Marcel Klein gingen zij er met de titel er vandoor. Ze finishte 3 seconden voor Jansje Hofstra en Geert Jacob de Jong. Hierdoor ontging hun nipt de Schildweek titel. In de Top klasse finishte Guus & Roel van der Bles wederom als eerste voor Roald Verschuure en Else Kommer en Bob Weitz en Petra Westerhuis. In de Laser radiaal klasse ging de titel naar Theo Helder uit Siddeburen voor Arjen Feringa uit Zuidbroek en Dennis Bouma uit Groningen. In de Schakel is Robert Prak kampioen geworden. In de Flits A ging de titel naar de gebroeders Gerrit en Pier Wissels. In de Flits B zijn Bente Wissels en Lieke van de Kooi kampioen geworden. In de Flits C waren Jorrit van der Kooi en Robbert Huisman de snelste de hele week. In de optimist A is Annabelle Westerhof kampioen geworden voor haar broer Thomas Westerhof. In de Optimist B was het tot het laatste een spannende strijd. Door een goede overwinning van Niek Kuin is hij kampioen geworden in de B klasse voor Hidde van de Meer en Silke Wartena. In de Optimist C was Annika van de Deen een klasse apart deze week. Ze reeg de eerste plaatsen aan een en is de terechte kampioen geworden. In de Splash A klasse was Roza Wartena de snelste de hele week. Mede door dat Jeroen Dik twee keer te vroeg gestart is deze week en daar door gediskwalificeerd is voor deze twee wedstrijden. In de Splash B is Sven Buikema uit Siddeburen kampioen geworden voor Leonie van Dam uit Spijk.

De organisatie kijkt dan ook terug op een prachtige Schildweek, de 69e editie in de historie van de week. Volgend jaar maakt de organisatie zich op voor het veertiende lustrum, de zeventigste Schildweek. Het bestuur hoopt hier extra cachet aan te kunnen geven. Opnieuw is er met een week topzeilsport in Groningen een mooie editie neergezet.

 Steendam Zeilwedstrijden-14