Stadskanaal reageert op herindelingsontwerp Westerwolde

STADSKANAAL – Het college en de raad van de gemeente Stadskanaal hebben per brief gereageerd op het herindelingsontwerp van de gemeente Westerwolde in oprichting, een fusie van de gemeenten Vlagtwedde en Bellingwedde. De gemeente Stadskanaal stelt in de brief dat een fusie tussen deze twee gemeenten niet het gewenste resultaat is en onvoldoende antwoord biedt op de gewenste robuustheid en kwaliteit van de bestuurlijke organisatie in Groningen.

Voor Stadskanaal is het gebied Westerwolde juist een belangrijke bouwsteen is voor een gemeente Zuidoost Groningen, zoals ‘Knoal’ dat al vanaf het begin voor ogen heeft. De raad in Stadskanaal liet vrijwel direct na de presentatie van Grenzeloos Gunnen I weten dat een grote gemeente Zuidoost Groningen haar voorkeur heeft, met Veendam, Pekela, Vlagtwedde en Bellingwedde als partners. De brief, ondertekend door burgemeester Galama (foto) geeft tot slot aan Stadskanaal erop vertrouwt dat Vlagtwedde en Bellingwedde oog heeft voor de argumentatie van de gemeente Stadskanaal.