Albert Kuiper

BEERTA - Albert Kuiper

Albert Kuiper is in het dagelijks leven teamleider bij de Omgevingsdienst Groningen, maar eigenlijk zou de inwoner van Beerta journalist moeten worden. Kuiper is betrokken, gaat voor niets en niemand uit de weg en heeft kennis van zaken.

Dat bleek vorige week, toen ook Groot Groningen eraan moest geloven. In de juridische zin klopten een aantal termen niet en Kuiper attendeerde de redactie daar op. Goed is goed en fout is fout. Daar zit over het algemeen weinig tussen, zo is de politiek betrokken Kuiper van mening.

Die politieke betrokkenheid gaat de ambtenaar weer wat actiever etaleren. Na een machtsstrijd binnen zijn partij D66 trok Kuiper zich terug als secretaris binnen het bestuur, om even een pauze in te gelasten. Na het zomerreces is hij terug en voor de democraten in het Oldambt is dat een goede zaak. Kuiper is scherp, analytisch sterk en schuift zijn mening niet onder stoelen of banken. Dat is het signaal voor Groot Groningen om zelf ook nóg scherper te zijn op eventuele onjuistheden. Want wanneer iemand als Kuiper over je schouders meekijkt, is het oppassen geblazen. Voor je het weet heb je een kritische tweet te pakken. Daar moet de Beerster ook zeker mee doorgaan, daar kunnen we alleen maar wat van leren. Hij is terug, en dat mag gevierd worden. Albert Kuiper is dan ook het Gronings Goed van deze week.

BEERTA - Albert Kuiper