Radio Westerwolde gaat vijf dagen live voor speelveldje

VLAGTWEDDE - Radio Westerwolde WdB

Lokale omroep is dag én nacht in de lucht voor het inzamelen van geld

VLAGTWEDDE – De Week der Besten is in volle gang gezet. Nadat … is uitverkozen tot de Miss Week der Besten is er deze week van alles te doen in hartje Vlagtwedde. De mannen en vrouwen van Radio Westerwolde gaan zich bijvoorbeeld inzetten voor het speelveldje in het Westerwolder dorp. Vanochtend (dinsdag) is de uitzending begonnen om negen uur en de radiomakers gaan door tot zaterdagavond zes uur.

Zoals wel vaker in de voorbereiding voor de Week der Besten is het idee gelanceerd aan de borreltafel. Dit keer in horecagelegenheid Zaal 12, waar uitbater Henk Schokkenbroek aangaf graag wat te willen doen voor de lokale gemeenschap, in samenwerking met een organisatie uit het dorp zelf. Aangezien Radio Westerwolde als lokale omroep niet meer weg te denken is uit de Vlagtwedder samenleving zag Schokkenbroek kansen. “Hij vroeg of we misschien 24 uur lang konden gaan uitzenden”, vertelt Jan de Vries. “Toen hebben we aangegeven dat we er dan meerdere dagen van wilden maken. Zo gezegd, zo gedaan.” Alleen, radio maken voor de fun was niet de bedoeling, de heren en dames van Radio Westerwolde konden met hun radio-uitzending wat betekenen voor de Vlagtwedder samenleving. “Henk vertelde ons dat ze hier in Vlagtwedde bezig zijn met het realiseren van een speelveld voor de kinderen”, vervolgt De Vries. “En daar is nog veel geld voor nodig. Dat was voor ons het signaal om er een goed doel aan te koppelen. We willen zoveel mogelijk geld inzamelen voor het speelveldje en de bijbehorende speeltoestellen.” Het inzamelen van het beoogde geldbedrag is bepaald geen sinecure. Er moet maar liefst 17.000 euro worden opgehaald voor dit goede doel en het team van Radio Westerwolde mag dus flink aan de bak. Stilgezeten hebben ze tot dusver allerminst, want vorige week werd er nog druk vergaderd en aan vrijwilligers dan ook geen gebrek. Ondanks het feit dat ’s nachts radio maken in deze feestweek niet altijd even leuk is, is de organisatie erin geslaagd om werkelijk alle blokken in het uitzendingsschema vol te krijgen. Met andere woorden, vanaf vandaag tot aanstaande zaterdag is er ieder uur een stem van Radio Westerwolde te horen. Tientallen vrijwilligers dragen bij aan dit bijzondere project.

Badkuipzitten

Want vijf dagen lang radio maken, waaronder ook vier nachten, zorgt ervoor dat je over flink wat input moet beschikken. Gelukkig is er tijdens de Week der Besten altijd wel iemand zo gek om zich te verleiden voor een recordpoging. En daar waar er vorig jaar nog door Henderik Wesseling 101 (!) uur op het dak werd gezeten van Zaal 12, is het dit jaar de beurt aan Martin Rozeveld die voor de recordpoging badkuipzitten gaat. Uiteraard is Radio Westerwolde er als de kippen bij om daar verslag van te doen. Daarom wordt er tot donderdag live vanaf een mobiele veranda uitgezonden. “Die verrijdbare veranda is haast een attractie”, lacht De Vries. “Het is een bouwkeet die uit elkaar is getrokken. Het heeft een westernachtige uitstraling.” Na de recordpoging van Rozeveld keren de radiomakers vanaf donderdag 18.00 uur terug naar de studio, om er op de vrijdag tijdens de braderie nog even uit te komen. Voor al deze uren radio maken is er wel muziek nodig, het liefst zoveel mogelijk muziek. “We willen natuurlijk wel alle aanvragen kunnen draaien. Daarom zetten we erop in om alles bij de hand te hebben. Wanneer dat niet lukt is er natuurlijk altijd nog YouTube.”

Voor de geïnteresseerden: Radio Westerwolde is te ontvangen via 106.5 en 107.0 FM in de ether en online via www.radiowesterwolde.nl. Zaterdagavond om 18.00 uur eindigt de live-uitzending van de radiozender. Daarna zal de zender weer overgaan op de reguliere programmering.

VLAGTWEDDE - Radio Westerwolde WdB