Martini Ziekenhuis verzorgt sportmedische zorg FC Groningen

GRONINGEN – Het Martini Ziekenhuis gaat in het nieuwe voetbalseizoen de sportmedische zorg voor de spelers van FC Groningen verzorgen. Daarvoor ondertekenden vandaag FC Groningen en het Martini Ziekenhuis een overeenkomst.

Met de samenwerking levert het ziekenhuis een belangrijke bijdrage aan de continuïteit van de sportmedische zorg voor de spelers van de FC. Zo is het team binnen het ziekenhuis onder leiding van orthopedisch chirurg Reinoud Brouwer altijd bereikbaar en biedt begeleiding tijdens trainingen, wedstrijden en trainingskampen. Het ziekenhuis garandeert hiermee korte toegangstijden en snelle diagnostiek.

Daarnaast biedt de samenwerking de mogelijkheid om de sportmedische zorg verder te professionaliseren, want het nieuwe vaste team bestaat uit diverse experts: een orthopedisch chirurg, een sportarts, een sportarts in opleiding en een consulent huisarts. Het team adviseert in specifieke gevallen ook bij de verwijzing naar de experts binnen én buiten het ziekenhuis.

Bestuursvoorzitter Hans Feenstra is trots op de samenwerking: ‘Naast dat we zorgen dat de spelers de beste sportmedische zorg krijgen, past het ook in de gezamenlijke plannen en ambities rondom het nieuwe trainingscentrum van de club.’