Drukke tijden voor jubilaris René Becker

renebecker

Oranje Muziekfeest Onstwedde en Run van Winschoten zorgen voor volle agenda

STADSKANAAL – Het gaat goed met volkszanger René Becker. De Knoalster zit alweer tien jaar in het artiestenvak en loopt als fervent hardloper de tien kilometer nog altijd sneller dan het getal van zijn eigen leeftijd. De komende periode staat Becker voor mooie uitdagingen, allereerst het jubileumconcert in Onstwedde en een dag later loopt hij met Runners Stadskanaal de Run van Winschoten. De rasartiest heeft er zin in.

René Becker, welke inwoner van Stadskanaal kent hem niet? Het is alweer tien jaar geleden dat zijn plaat ‘Jij bent een wonder’ meer dan prima werd opgepakt door de lokale en regionale radiostations en dat succes bracht Becker tot het maken van een debuutalbum getiteld ‘Verwonderd’. Daarna begon de muzikale carrière van de Knoalster pas echt. Met platen als ‘Als een komeet’ veroverde Becker zelfs het feestcircuit. Op vrijdag 12 september staat zijn jubileumconcert op de agenda geprogrammeerd. Initiator Harrie Meiringh organiseert de hele week talloze activiteiten in Onstwedde tijdens de feestweek en op de tweede vrijdag van de feestweek mag René Becker zich 45 minuten lang uitleven op het podium, onder andere ondersteund door zijn muzikale vrienden Lucas & Gea, Burdy en Henk Wijngaard. “Het is inderdaad tien jaar geleden dat het begon en Harrie Meiringh benaderde me met de vraag of we daar iets speciaals van konden maken”, vertelt Becker. “Onder het motto ‘De vrienden van René’ belooft het op vrijdag 12 september een hele speciale avond te worden, waar ik drie kwartier mag optreden. Erg bijzonder, want toen Lucas & Gea aan de weg timmerden durfde ik van een muziekcarrière nog niet te dromen. Geweldig dat we tijdens mijn jubileum samen mogen optreden en ook iets speciaals mogen doen.” Dat alles gebeurt tijdens het Oranje Muziekfeest in Onstwedde, waarbij ook Peter Beense, De Esperando’s en De Dikdakkers op de planken staan. Extra speciaal is het dat Becker optreedt met de band die ook zijn debuutsingle ‘Jij bent een wonder’ inspeelde. Met Martin Sterken, Jan de Vrieze en Gerrit de Haan heeft Becker er een meer dan prima formatie staan, die tijdens een mooie live-sessie ervoor gaan zorgen dat heel Onstwedde inhaakt. “Ze zullen me live begeleiden”, vervolgt Becker. “Daarnaast wil ik mijn fanclub flink in de watten leggen, de mensen die me al tien jaar door dik en dun steunen.”

Run van Winschoten

Kortom, het belooft erg gezellig te worden op vrijdag 12 september in Onstwedde. Een dag later mag Becker als fervent hardloper alweer flink aan de bak, Runners Stadskanaal doet namelijk mee aan de Run van Winschoten. Aangezien het loopteam waar Becker onderdeel van uitmaakt vorig jaar de 10 keer 10 kilometer estafette won in de categorie sportteams, wordt er het één en ander verwacht van de 41-jarige zanger. “Ha, is de Run al een dag later? Daar heb ik niet eens over nagedacht”, lacht hij. “Maar ja, het is niet anders. Er wordt wel verwacht dat ik die dag presteer. Het hardlopen is als een grapje begonnen naast het voetballen, maar ondertussen doe ik het met heel veel plezier. Ik doe dit jaar al voor de vierde of vijfde keer mee aan de Run. In de loop van de jaren is het echt een competitie op zich geworden tussen Runners Stadskanaal, SV Veendam en Aquilo uit Winschoten. Er wordt het hele jaar naartoe geleefd op de club, bij ons op de vereniging zijn ze er echt mee bezig. Vorig jaar zijn we in de categorie sportteams eerste geworden, dat zorgt wel voor verwachtingen natuurlijk. Ik mag daarom wel aan de bak en ben ondertussen ook flink aan het trainen.”

Becker doet met alle liefde mee aan het hardloopfestijn in Winschoten. “Het is ieder jaar echt heel goed georganiseerd en er is altijd veel publiek. Dat maakt het dat ik met veel plezier hardloop in Winschoten. Het parcours is wat bochtig, wat ervoor zorgt dat het lopen van een PR lastig is. Je ziet ook weinig hardlopers die een PR lopen. Ikzelf hoop een stabiele 36’er te lopen, daarvoor train ik ondertussen drie tot vier keer per week.” Alhoewel een scherpe tijd van 36 minuten de nodige bewondering oogst, kijkt Becker met respect naar de Ultralopers. “Man, je ziet de ultralopers tien rondjes van tien kilometer in gemiddeld 37 minuten per tien kilometer lopen. Dat is echt niet te geloven, volgens mij heb je dan een klein steekje los…”, knipoogt hij. “Maar inderdaad, het zijn wel drukke tijden. Ik heb er in elk geval zin in, het tweede weekend van september wordt een feestje!”

renebecker