Scootmobieldag in Veendam

VEENDAM – Op woensdag 10 september 2014 organiseert de gemeente Veendam in samenwerking met het Platform Gehandicaptenbeleid Veendam voor de tweede keer een scootmobieldag. De scootmobieldag is onderdeel van het mobiliteitsjaar. De scootmobieldag is van 11.00 tot ongeveer 15.00 uur bij de Sorghvliethal in Veendam en is bedoeld voor mensen die gebruik maken van een scootmobiel.

Om 11.00 uur is de officiële opening met een kop koffie/ thee. Hierna worden de deelnemers verdeeld over drie groepen en starten de workshops: een introductie op de cursus valpreventie, een proefles zitgymnastiek en een scootmobielcheck in combinatie met Oud Hollandse spellen. Na de workshops is het tijd voor de lunch. Rond 13.30 uur start de scootmobieltocht van ongeveer tien kilometer. Onder begeleiding van stadswachten zal deze pelotonstocht worden gereden. Rond 15.00 uur wordt de dag afgesloten met een drankje.

De scootmobieldag wordt georganiseerd in het kader van het mobiliteitsjaar. Met het mobiliteitsjaar wil de gemeente Veendam een bijdrage leveren aan het milieubesef, gezond bewegen en veiligheid in het verkeer bij de inwoners van Veendam. Het hele jaar door worden verschillende mobiliteitsactiviteiten georganiseerd in Veendam.

Deelname is vijf euro per persoon. Dit is inclusief één kop koffie of thee, de lunch en een afsluitend drankje. Aanmelden moet vóór 5 september 2014 aanmelden door te mailen naar teamsport@dekompanjie.n of bellen, t. 0598-652302.