Gemeente Vlagtwedde biedt gratis cursus Coach 2 Drive aan

SELLINGEN – Inwoners van de gemeente Vlagtwedde die jongeren van 17 jaar willen begeleiden bij het autorijden, kunnen hiervoor op donderdag 2 oktober 2014 gratis de cursus Coach 2 Drive volgen. De cursus wordt in het kader van het gemeentelijk Verkeerseducatieplan 2014 aangeboden door de gemeente Vlagtwedde in samenwerking met de Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV). Het doel van de cursus is dat begeleiders beter bekend zijn met de huidige verkeersregels en daardoor jonge automobilisten beter kunnen begeleiden.

Sinds 1 november 2011 kunnen jongeren van 17 jaar, nadat ze hun rijbewijs hebben gehaald, onder begeleiding van een volwassene autorijden. In de praktijk blijkt dat veel begeleiders onvoldoende op de hoogte zijn van de nieuwste verkeersregels. Tijdens de cursus maken de deelnemers een autorit met een rijinstructeur om zo hun rol als begeleider te oefenen. Ze krijgen uitleg over de nieuwste verkeersregels en gevaarherkenning. Daarnaast is er nog een module op de slipbaan, waarbij aandacht is voor zithouding en remmen. De cursus duurt drie uur en wordt gegeven door speciaal hiervoor opgeleide rijinstructeurs.

De begeleider coacht de automobilist, verricht geen bestuurdershandelingen en geeft geen rijles. Hij of zij moet minimaal vijf jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en mag geen antecedenten in het verkeer hebben.

De cursus vindt plaats op donderdag 2 oktober 2014 van 19.00 tot 22.15 uur bij de Polderputten in Ter Apel. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Marjolein van Eek van de Stichting Bevordering Verkeerseducatie via tel. (0512) 544 610 of e-mail marjolein@stichtingsbv.nl. Er kunnen in totaal vijftien inwoners deelnemen aan de cursus.