Scheidend voorzitter Fred van Beusekom VV Meeden

Fred van Beusekom voorzitter vv Meeden

“Qua historie horen we in de vierde klasse”

MEEDEN – VV Meeden is de trotse ongeslagen kampioen van vorig seizoen. In de vierde klasse zijn de verwachtingen minder hooggespannen.  Handhaven is het devies, vindt huidig voorzitter Fred van Beusekom, die binnenkort de hamer doorgeeft aan Jeffrey Tooren.

“We werden wel met een straatlengte voorsprong en ongeslagen kampioen, maar het is niet altijd gemakkelijk gegaan”, bekent de preses. “We kampten met een aantal blessures en ook spitsen (Meeden scoorde in totaal liefst 82 doelpunten, red) die uitvielen. En in het nieuwe seizoen kan ‘de Bouwte’-club geen beroep doen op enkele routiniers, waaronder Hans van der Laan. Hij kan op beslissende momenten de lijnen uitzetten. We moeten dan ook bouwen aan een nieuw elftal en in eerste instantie richten op handhaving. Qua historie hoort Meeden ook thuis in de vierde klasse. We hebben wel twee keer in de derde klasse gespeeld, maar vlogen er gelijk weer uit. Meeden is een echte dorpsclub. We doen het voornamelijk met eigen jongens. Slechts twee spelers zijn van buiten het dorp – Scheemda- erbij gekomen”. De zwart-witten staan voor het tweede seizoen onder leiding van Willem Dontjer, die geassisteerd wordt door  Rene Beishuizen. “We hebben vorig jaar met de voetballers de koppen bij elkaar gestoken en het profiel geschetst. Het moest een clubmens zijn. Dontjer is een oud-eerste elftalspeler. Het duo bevalt ons goed.  Over de komende tegenstanders in de vierde klasse: “In principe moet je ze bekijken hoe ze spelen, voor de rest moet je naar jezelf kijken.  Meeden speelt altijd attractief; aanvallend voetbal. Van Beusekom noemt Meeden een mooie club. Ik ben door mijn zoontje bij de vereniging gekomen. Ik ben al eerder voorzitter geweest. Op 12 september treed ik af. Meeden blijft me aan het hart gaan. Ik woon aan de rand van het dorp. Ik neem dan wel afstand, maar blijf wel beschikbaar voor andere activiteiten. Ik ben teleurgesteld in mensen die eerder in het bestuur hebben gezeten en zich nooit meer hebben laten zien. Dat probeer ik zelf niet te doen. Gelukkig de laatste jaren een verjonging doorgezet”. En dat geldt nu dus ook voor het eerste elftal.

Fred van Beusekom voorzitter vv Meeden