Sebastiaan van der Wal

VEENDAM -Sebastiaan van der Wal

De tennissende tandarts, zo wordt Sebastiaan van der Wal ook wel genoemd. Eind juni won hij ook al de World Medical and Health Games in het Oostenrijkse Wals. Zowel het herenenkelspel als het herendubbelspel waren een prooi voor de inwoner van Veendam. Daar heeft hij een uitstekend vervolg aan gegeven.

Tijdens het Nederlands Tennis Kampioenschap voor veteranen heeft Sebastiaan van der Wal een prima resultaat geboekt. Van der Wal verzekerde zich samen met Bert van Wede (Amersfoort) van de titel in het dubbelspel. Met 7-6, 6-3 waren zij te sterk voor het koppel Eleveld/Damen (Zeist/Hillegom). In Amstelveen was dit dubbel op het gravel van ‘De Kegel’ het sterkst. Na een 3-0 en 5-2 achterstand werd de eerste set alsnog in een tiebreak (8-6) gewonnen. In de tweede set werd de beslissende break op 3-3 geplaatst en kon van der Wal, na een 0-40 achterstand de wedstrijd alsnog op 5-3 uitserveren. Hierdoor bleef van der Wal het hele toernooi zonder opslag verlies.De halve finales en kwart finales werden als gevolg van de veelvuldige buien indoor gespeeld. Eind september vertrekt van der Wal naar het Spaanse La Manga om aldaar deel te nemen aan het Europees Kampioenschap voor clubteams. Wanneer je zo presteert kun je niet anders dan in het zonnetje worden gezet. Sebastiaan van der Wal is dan ook het Gronings Goed van deze week.

VEENDAM -Sebastiaan van der Wal