Talentvolle jeugd biedt Heiligerlee gunstig perspectief

HEILIGERLEE - Henk Oosterwold

HEILIGERLEE – Na ruim 36 jaar mag Heiligerlee het gaan proberen in de derde klasse. Nadat oefenmeester Koen Scholtens de Kloosterholtjers naar de titel in de vierde klasse had geleid, droeg hij het stokje over aan Henk Oosterwold. De oud-prof was trainer van de A1 en wist dus wat Heiligerlee in haar gelederen heeft. Oosterwold heeft als doelstelling om Heiligerlee voor de derde klasse te behouden.

Met Niels van Delden en de pas 19-jarige Martin Koning als topschutters slaagde Heiligerlee erin om het MOVV van de gebroeders Blaauw achter zich te houden op de ranglijst. Volgens de toenmalige trainer Koen Scholtens was dat een prestatie van het collectief en Scholtens vond dat Heiligerlee een mooie toekomst tegemoet gaat met zoveel talent. Om dat talent te laten ontplooien schoof het bestuur van de Kloosterholtjers Henk Oosterwold door als trainer van de A1 naar het vlaggenschip. Als ervaringsdeskundige kan de oud-prof inderdaad beamen dat er voldoende talent is. “Vorig jaar was ik trainer van de A1 en met deze groep zijn we kampioen geworden”, begint hij. “Ook hebben we de beker gewonnen door Genemuiden A2 te verslaan. Deze jongens stromen nu door naar de selectie. Uit een groep van dertig man wordt het eerste en het tweede gevormd. Alle A-junioren gaan over en deze worden verdeeld over deze twee elftallen.”

Vrienden

Met zoveel talent wrijft Oosterwold zich regelmatig in de handen. Toch wil de oud prof zich niet rijk rekenen. “Wanneer we ons weten te handhaven in de derde klasse heeft Heiligerlee het heel goed gedaan”, weet hij. “Als trainer hoop ik met mijn ervaring de groep sterker te maken. Het plezier staat voorop. Het zijn hier allemaal vrienden van elkaar en ze staan allemaal bokje voor elkaar.” Ook de faciliteiten buiten het veld zijn volgens de voormalige verdediger van FC Groningen en SC Veendam meer dan prima geregeld. Heiligerlee beschikt over vijf seniorenteams, een vrouwenteam en de vereniging heeft behalve de A-junioren alle leeftijdscategorieën bezet. “Het is hier goed geregeld”, vervolgt hij. “Echt klasse, het kan haast niet beter. Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin. Er is hier veel jeugd, de sfeer is geweldig en er staat een goede selectie waarmee Heiligerlee jaren vooruit kan. Echt, de toekomst ziet er heel goed uit en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

HEILIGERLEE - Henk Oosterwold