Toch lessen Jeugdtheater in Winschoten

WINSCHOTEN – Deze zomer is bekend gemaakt dat de Jeugdtheaterschool met ingang van het komende seizoen stopt met haar activiteiten. Zowel de Jeugd Theaterschool als ook Cultuurhuis De Klinker vinden het van groot belang dat er theaterlessen blijven aangeboden in de regio. De afgelopen periode is er daarom gesproken met het bestuur en de docenten van de Jeugd Theaterschool. Mede naar aanleiding van deze gesprekken heeft Cultuurhuis De Klinker besloten om het komende seizoen theaterlessen te gaan verzorgen als onderdeel van het Kunstencentrum.

Het Kunstencentrum van het nieuwe cultuurhuis zal na oplevering beschikken over 13 leslokalen en een balletzaal waar de lessen zullen worden aangeboden op het gebied van muziek, dans en theater. Alle voorspeelavonden en voorstellingen kunnen op het podium van de grote of kleine zaal worden gegeven. Totdat het nieuwe gebouw van De Klinker klaar is – naar verwachting zal dat begin 2015 zijn – zullen de cursussen tijdelijk worden ondergebracht in het gebouw De Boschpoort, gevestigd aan het Boschplein 2 in Winschoten. De lessen spel, dans en zang zullen op zaterdag worden gegeven tussen 9.30 en 13.30 uur.
Vanaf het seizoen 2015/2016 hebben de theaterlessen een vaste plek in de Klinker onder de naam ‘podiumwerkplaats’, een plek waar je bezig kunt zijn met verschillende podiumkunsten. Het is dan mogelijk om te kiezen tussen spel, zang of dans.

Directeur Leo Hegge van Cultuurhuis De Klinker hoopt het seizoen 2014/2015 af te sluiten met een gezamenlijke productie in de grote zaal van het nieuwe Cultuurhuis.

Bij voldoende inschrijvingen voor het seizoen 2014/2015, minimaal 40 leerlingen, wordt er gestart op zaterdag 27 september met de lessen. Aanmelden kan nog tot maandag 22 september, ook later instappen in het seizoen of het volgen van een proefles is mogelijk. Aanmelden kan per e-mail naar kunstencentrum@indeklinker.nl of bij het secretariaat van de Klinker, telefoonnummer 0597 700270.