Wethouder Ter Horst blij met vele vaarrecreanten

TER APEL - passeren vaarrecreant

TER APEL – De 2014e vaarrecreant van 2014 passeerde vorige week de sluis in Ter Apel. Wethouder René ter Horst besteedde aandacht aan dit heuglijke feit en overhandigde de Duitse schipper een dinerbon en een mooi boek over Westerwolde.

De provincies Drenthe en Groningen en de aanliggende gemeenten, waaronder Vlagtwedde, hebben de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de nieuwe vaarroute van Emmen naar Ter Apel. Vaarrecreanten kunnen sinds 2013 vanaf Zwolle via Hoogeveen en Emmen naar Ter Apel en nog verder naar Duitsland varen. Voorheen moesten ze via Groningen en Veendam naar Ter Apel.

Vorig jaar is de nieuwe route in gebruik genomen en verdriedubbelde het aantal schepen dat Ter Apel passeerde.

TER APEL - passeren vaarrecreant