Zoekend SV Mussel hoopt op meer

Richard Wubs SV Mussel

MUSSEL – Na twee seizoenen in de middenmoot hoopt SV Mussel stiekem een gooi te kunnen doen naar de nacompetitie. De ploeg van trainer Jan Moes is nog zoekende, na het vertrek van sterkhouders als Tijmen Stuut en Ron Wever. Voorstopper Richard Wubs – in een vorig leven nog spits – weet nog niet exact waar de ‘SVau’ staat.

Want na twee seizoenen waar SV Mussel respectievelijk zesde en zevende eindigde op de ranglijst, had Wubs gehoopt dit jaar te kunnen meedoen om de nacompetitie. Gezien de voorbereiding wordt dat nog wel een klus. Wisselende resultaten in de voorbereiding en beker zorgen voor vraagtekens bij de selectie. Waar staat de ploeg nu eigenlijk? “Tot nu toe valt het me wel wat tegen, ook qua resultaat”, vertelt de stopper. “Zo verloren we in de voorbereiding met 3-0 van Weerdinge en ook tegen VVAK gingen we er echt kansloos af. Als je me eerlijk vraagt had ik er meer van verwacht.” Desondanks wil Wubs niet bij de pakken neerzitten. “Mijn vader (voorzitter Meeme Wubs, red) zei het al: één zwaluw maakt nog geen zomer, maar een winterkoning maakt ook nog geen winter. Het is allemaal nog in de voorbereiding, veel teams zijn nog wat zoekende. Bij ons moet het allemaal nog wat groeien. Met Tijmen Stuut, Ron Wever en Martin Drent zijn er toch goede voetballers vertrokken. De nieuwe jongens Niels Teuben, Jordi Siepe en Robert Boels zijn zeker aanwinsten. Op dit moment experimenteren we nog een beetje. We kijken hoe we het beste kunnen gaan spelen in de competitie.”

Bokje

Als het aan Richard Wubs ligt wordt er wat meer gebikkeld op De Slenk. De verdediger, niet vies van een nuttige overtreding en het pakken van een kaart, vindt ook dat de ploeg wat meer bravoure kan gebruiken. “Vorig jaar stond het heel dichtbij elkaar. Van de ploegen die onder je staan op de ranglijst moet je gewoon winnen. De mentaliteit moet veranderen, we moeten meer bokje voor elkaar willen staan. Dat kan allemaal nog wel wat beter.” Wubs zelf heeft ook een persoonlijke doelstelling. “Het afgelopen jaar stond ik – mits fit – meestal in de basis. Mijn doel is om er elke week bij te zitten, de voorgaande jaren miste ik door blessures vier tot vijf wedstrijden per jaar. Dit jaar hoop ik minder wedstrijden te missen. En minder kaarten pakken, een gele kaart wordt namelijk ook steeds duurder…”, knipoogt hij.

Richard Wubs SV Mussel