Nieuwe directeuren voor het Kielzog en De Kalkwijck

HOOGEZAND-SAPPEMEER – Yolanda Mergler is per 1 september als directeur van het Kielzog aan de slag gegaan. Coen van Meerten wordt het nieuwe hoofd kunsteducatie. Daarnaast is Ronald Westers als nieuwe directeur aangesteld voor De kalkwijck.

Ronald Westers en Yolanda Mergler volgen directeur Hendrike Schut op. Zij combineerde de voorbije jaren de directeursfuncties van De Kalkwijck en theater/kunstencentrum Kielzog en vertrekt met ingang van oktober naar de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool. Er wordt onderzoek gedaan naar het loskoppelen en het op afstand plaatsen van sport en cultuur. Mogelijk dat het wordt verzelfstandigd. De gemeenteraad vindt namelijk dat er meer afstand moet komen tot de ambtelijke organisatie. Vandaar dat de functie wordt gesplitst en dat er twee directeursfuncties zijn.

Yolanda Mergler gaat als interimmanager het theater en kunstencentrum van het Kielzog leiden. Ze was directeur van de schouwburg Deventer en directeur van de muziekschool Hof van Twente en het Verenigings- en cultuurcentrum Theater De Reggehof. Ronald Westers wordt de nieuwe directeur van het Sportcentrum De Kalkwijck. Westers was al zeven jaar Manager Bedrijfsvoering van het complex. Eerder werkte hij in het zwembad van Delfzijl als bedrijfsleider.

Het nieuwe hoofd kunsteducatie van het Kielzog is Coen van Meerten. Hij was manager kunst, cultuur en educatie bij een kunstencentrum en studeerde muziekwetenschap in Utrecht. Hij is daarnaast op meerdere plekken docent geweest, waaronder het stedelijk conservatorium Zwolle.