Burendag in Musselkanaal

MUSSELKANAAL – Zoals in heel Nederland gebeurt brengen Welstad en de Zijlen ook mensen bij elkaar. De Zijlen is een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking helpt bij het vinden van hun eigen plek in de samenleving. En Welstad is een welzijnsorganisatie die zich wil inzetten voor een goede leefbaarheid in wijken en het benutten van kansen en mogelijkheden voor mensen. Het programma van de Burendag op 27 september speelt zich af op drie locaties: MFA Lint, de locatie van Welstad (Diemerstraat 7)
Diemerzicht, waar klanten van de Zijlen wonen zoals iedereen (Diemerstraat 15) en Ambulant, een locatie van de Zijlen (Jan Kortstraat 4). Met steun van het Oranje Fonds en D.E is een programma gemaakt dat bestaat uit de volgende onderdelen: Een rondleiding in de drie locaties, een workshop bewegen met parachute, overal zijn oud Hollandse spelletjes te spelen, Een puzzeltocht door de drie accommodaties, een workshop “creatief” voor jong en oud, een bewoner van de Zijlen laat zijn Formule 1 kunt zien en natuurlijk kan iedereen ook veel informatie bekijken of meenemen van beide organisaties. Het begint om 13.00 uur en om 16.00 uur wordt het eindsignaal gegeven.