Henri Olivier in de Oude Wolden

BELLINGWOLDE – Ontmoet schilder Henri Olivier op zondagmiddag 5 oktober in MOW |Museum de Oude WoldeN IN Bellingwolde. De meet & greet start om 16.00 uur, de toegang is vrij. MOW presenteert elke maand een andere interessante kunstenaar uit de eigen regio, onder de noemer 24K. Olivier is al weer de vierde exposant in de nieuwe reeks.
De meet & greet is tegelijk de laatste kans om zijn Groninger én Franse landschappen in het museum te bekijken. Henri Olivier volgde in Deventer de lerarenopleiding schilderen en vervolgens de kunstacademie te Enschede. Hij schildert overwegend landschappen, niet alleen in zijn directe omgeving met de weidse polders van Oost-Groningen als onderwerp, maar ook in het buitenland. In 24K toont hij landschappen in Frankrijk en Oost-Groningen. Hiernaast maakt Olivier stillevens en portretten en schildert hij naar model.  Naast 24K vind je in MOW de expositie Voor de draad ermee!, waarmee het museum grotendeels in het teken staat van bijzondere quilts en andere textiele kunstvormen. Zes groepen van de Duikvlucht presenteren hun recente werk.  Verder toont het museum werken van fijnschilder en magisch realist Lodewijk Bruckman. MOW vind je aan de hoofdweg van Bellingwolde en is woensdag tot en met zondag open.  Op woensdag is het museum gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op www.museumdeoudewolden.nl of www.henri-olivier.nl