Kamp De Beetse in Sellingen officieel geopend

SELLINGEN – De restauratie van de barak van Kamp De Beetse aan de Zevenmeersveenweg bij Sellingen is afgerond. Het voormalige werk- en interneringskamp vormt een markante en beladen plek in de gemeente en is vorige week vrijdag officieel geopend door wethouder Seine Lok.
Het kamp werd in 1935 gesticht als werklozenkamp op de oude markescheiding van Sellingen en Jipsinghuizen, de huidige Zevenmeersveenweg.  Tijdens de Duitse bezetting werden in 1942 in het kamp ongeveer 500 Joodse mannen uit de Randstad tewerkgesteld. In de vroege ochtend van 3 oktober 1942 werden zij op transport gezet naar Westerbork en vervolgens naar Auschwitz en Sobibor. Mede dankzij inspanningen van Jaap Spanninga van Werkgroep Kamp De Beetse werd de restauratie in gang gezet.

SELLINGEN - Opening Barak De Beetse