Maarten Gildemacher

Een ‘Liwwadder’ als Gronings Goed, kan dat eigenlijk wel? Die vraag stelde de redactie zichzelf na afgelopen week. Geboren in de Friese hoofdstad en tevens getogen in de stad van Anneke Douma. Die Maarten Gildemacher heeft zowaar een binding met Oost Groningen. Als klein jongetje logeerde hij namelijk samen met broer Wouter regelmatig bij ome Luc. Ome Luc Gerdes is geen onbekende in Ter Apel en omstreken, want als postbode, boer én hoofdtrainer van onder andere Musselkanaal kent voornamelijk de oudere generatie hem nog als een bevlogen oefenmeester.
Tijdens deze logeerpartijtjes werd het strand van de Sellingerbeetse regelmatig bezocht en werd er uiteraard gevoetbald. De kleine Maarten groeide op, ging studeren in Groningen, en belandde als supporter en later als commercieel medewerker van SC Cambuur regelmatig aan de Langeleegte, waar zijn club het steevast lastig had met de plaatselijke trots SC Veendam. Wat maakt Maarten nou het Gronings Goed van deze week? Nou, de teller wat betreft het aantal volgers op Twitter stond vorige week dinsdag nog op 997. Het twitteraccount @GrootGroningen riep daarom op om vooral te volgen en Maarten verkeerde in de gelukkige omstandigheid die duizendste volger te worden, waarvan akte. Alleen al daarom is Maarten Gildemacher het Gronings Goed van deze week.

GRONINGEN - Maarten Gildemacher