Musselkanaalster Hans de Jonge positief over centrumplannen

MUSSELKANAAL – Hij geeft zijn ongezouten mening wanneer hij het niks vindt, maar wil ook laten weten wanneer iets wél goed is. Hans de Jonge, Musselkanaalster pur sang, nam in het verleden wethouder Jan Bessembinders onder vuur wanneer de centrumplannen van het dorp ter sprake kwamen. De Jonge haalt nu bakzeil, want hij geeft toe. “Het is een fantastisch plein!”
Het moet een positief stukje worden, vindt De Jonge. “Het ziet er allemaal weer een stuk mooier uit in Musselkanaal”, begint hij.  “In het verleden ben ik kritisch geweest op de plannen, maar kijk eens naar het plein, het is echt prachtig geworden. Een dorp als Musselkanaal kan supertrots zijn op een plein als dit.”
De herinrichting van het centrum van Musselkanaal heeft de gemeente Stadskanaal een bedrag van 1,2 miljoen euro gekost en met deze forse investering staat het centrum van het Zuidoost Groninger dorp er weer uitstekend op. Met deze investering is er een nieuw overkapt podium gecreëerd.
De Jonge had er eerst zijn bedenkingen bij, maar is helemaal bijgedraaid. Na lang wachten – de plannen lagen zo’n tien jaar op de tekentafel – is Musselkanaal weer het karakteristieke dorp  wat het volgens de inwoners verdient te zijn. “Het podium is een mooie aanvulling op het plein en ook de LED-verlichting voegt iets toe. Daarnaast is er een pannaveld en basketbalveld voor de jeugd gecreëerd en zijn er sporttoestellen die vandalismebestendig zijn neergezet. Zo heeft de jeugd ook weer een hangplek.” Niet alleen de veranderingen in het centrum kunnen De Jonge bekoren, ook de ontwikkelingen bij havengebied Spoordok zorgen voor een glimlach op het gezicht bij de bevlogen Musselkanaalster.
“Ook daar heb ik regelmatig mijn mening over gegeven, want het was gewoon een rommeltje daar. Ook daar is gelukkig iets mee gedaan. Er zijn mooie parkeerplaatsen opgeleverd en het perron is opnieuw betegeld. Het ziet er gewoon weer heel goed uit. Het winkelbestand kan wel iets beter, maar daar kan de gemeente Stadskanaal niks aan doen. Maar  hier zit een tevreden inwoner, we zijn met elkaar op de goede weg.”