Werkmarkt in de Heemtuin

MUNTENDAM – Op donderdagmiddag 9 oktober vindt de eerste WERKMARKT in Menterwolde plaats. Van 14:00 tot 18:00 uur kunnen belangstellenden terecht voor allerlei vacatures en informatie over werk en vrijwilligerswerk bij de Heemtuin in Muntendam. “Het belooft een drukke markt te worden, er hebben zich ruim 30 bedrijven en organisaties gemeld voor een stand”, vertelt Remco Klomp.  ”De Heemtuin zal druk bezet zijn met kramen, en gezelligheid. Er is leuke muziek en vertier en een verloting.” Alle bezoekers kunnen mee doen aan deze verloting voor 3 mooie prijzen: een sessie gratis kleur- en kledingadvies ter voorbereiding op je sollicitatiegesprek, een cursus VCA of een High Tea voor 2 personen. “Mark Dontje komt de markt opluisteren met zijn muziek en er is een grote, als bar ingerichte, bus waarin je je cv kunt laten checken, vergeet die dus niet!” Gea Hoezen en Mienke Doddema zullen de CV’s met de mensen doorkijken en geven advies. “Verder is er op de markt een workshop over werken in Duitsland, wat zijn de haken en ogen daaraan”, zegt Hanita Beumkes. “En natuurlijk informatie over vrijwilligerswerk en vacatures van de Vrijwilligerscentrale. Er zijn veel organisaties uit de gemeente die een stand hebben en je meer kunnen vertellen over vrijwilligerswerk bij hen.”  Kortom, het is de moeite waard even een kijkje te nemen op de WERKMARKT. Wethouder Lian Veenstra zal om 14:00 uur de officiële aftrap doen.