Wethouder Potze verbaasd over kritiek ANBO Ter Apel

SELLINGEN/TER APEL – Wethouder Potze keek vreemd op toen hij het bericht van de ANBO Ter Apel las. De kritiek van de ouderenbond kwam voor hem uit de lucht vallen, temeer ook omdat voorzitter Anne Hof tot dusver weinig had door laten schemeren. Ondertussen heeft er een gesprek plaatsgevonden.
“Waarom heeft de ANBO niet de moeite genomen om met ons in gesprek te gaan”, vroeg hij zich af. “Voor mij kwam dit uit de lucht vallen. We hebben er met het college over gesproken en daarna is er met de voorzitter een goed gesprek geweest. Ze hebben aangegeven graag in gesprek met ons te willen blijven. Daar staan wij voor open.”
Potze had liever gezien dat wanneer de ANBO haar kritiek zou willen spuien, er eerst met elkaar om tafel erover gepraat zou worden. “Een van de punten die ze hadden was de voorlichting over de veranderingen. In mei is er een ronde geweest langs de Steunstee’s. daarna konden we ook niet veel meer vertellen omdat er nog geen nieuws was over de budgetten. Dat is nu wel bekend en in november herhalen we deze ronde langs de Steunstee’s. ANBO Ter Apel vindt dit rijkelijk laat, maar gezien de vele ontwikkelingen kunnen we niet anders.”