Anita Loonstra

BLAUWESTAD - Anita Loonstra

Anita Loonstra is presentatrice bij RTV Logo. Deze week schrijft ze over haar inzet voor de Oldamster lokale omroep.

Ongeveer een jaar geleden stapte ik over de drempel van – toen nog – RTV Blauwestad. Ik werd min of meer gedwongen om nieuwe keuzes te maken. Nadat ik 13 jaar voor een grote chocoladefabrikant had gewerkt stond ik ineens op straat. Ik dacht toen: ‘Met mijn kwaliteiten en ruime ervaring heb ik vast zo weer een baan’. Dat was ik namelijk gewend. Helaas, niet dus. Ik bleek niet de enige die werkloos thuis zat. Ik wist waar ik goed in was, en wat ik absoluut niet wilde. Zo stapte ik binnen bij RTV Blauwestad. Gesterkt door mijn motto: je kunt alles tot het tegendeel bewezen wordt. Nadat ik voor tv enkele reportages mocht presenteren, werd ik gevraagd om ook in het bestuur plaats te nemen. Op het moment dat ik daar de eerste vergadering bijwoonde werd de beslissing genomen om de ‘resetknop’ in te drukken. Dit zou grote gevolgen hebben voor diverse radiomensen die daar zo ‘hun ding’ deden. Een interim hoofdredacteur was gevonden en de veranderingen werden op een vergadering begin dit jaar aan de mensen van de omroep voorgelegd. We zouden tot aan de verhuizing naar het nieuwe Cultuurhuis de Klinker werken aan een omroep met kwalitatieve informatieve en ontspannende programma’s voor veertigplussers. Kwaliteit en nieuws moest voortaan leidend zijn en dat klonk mij als muziek in de oren. De naam werd veranderd in RTV LOGO, Lokale Omroep Gemeente Oldambt, en dat was niet het enige…

Veel medewerkers gaven aan niet in het profiel van de nieuwe omroep te passen en vonden elders een plek. Inmiddels krijgt de omroep, met veel hindernissen, z’n vorm die het hebben moet. Op zowel radio, tv als op de website is steeds meer nieuws te vinden. Straks in het Cultuurhuis de Klinker krijgen we de beschikking over moderne radio en televisiestudio’s waarbij we ook meer live op tv willen uitzenden. Mijn motto is de juiste vrouw/man op de juiste plaats. Als je doet waar je goed in bent dan geeft het je energie en plezier. Zo is mijn takenpakket binnen de omroep behoorlijk uitgebreid. Ik presenteer radioprogramma’s, zoals luncheditie, ik doe live verslag op locatie, doe voice-overs voor televisie. En vanuit het bestuur draag ik bij aan een omroep met een visitekaartje waarop staat: kwaliteit.

Voor mij persoonlijk is er een wereld opengegaan! Ik ben ik nog steeds werkzoekende, zoals dat zo mooi heet, maar tot die tijd heb ik mijn handen vol aan onze steeds mooier wordende omroep, daar ga ik voor!

BLAUWESTAD - Anita Loonstra