Leerlingen Winkler Prins verzamelen geld voor het goede doel

VEENDAM - Winkler Prins voor goed doel

VEENDAM – Op 10 september kreeg de praktijkschool van Winkler Prins bezoek van het tourteam van Dance4life, om voorlichting te geven over HIV en aids. Dance4life werkt samen met jongeren aan een wereld zonder aids. De leerlingen van de praktijkschool doen mee aan deze landelijke actie van Dance4life. Om mee te mogen naar het grote slotevenement in de Heineken Music Hall op 1 december, moet elke leerling zelf iets gedaan hebben, dat 50 euro oplevert. Als schoolbrede actie is gekozen voor een wandeltocht vanuit Assen of Gieten.

Een maand later zijn pakweg 60 leerlingen en zes docenten om acht uur gestart in Assen. De eerste etappe was prachtig en de zon zorgde voor een gezellige stemming onderweg. Na een kleine pauze in Rolde ging de route verder via Eexterhalte naar Gieten. Daar was een grote pauze met soep en broodjes gesponsord door de plaatselijke supermarkten. Om tien uur startte een groep van 40 leerlingen en vijf docenten vanuit Gieten. Zij liepen via Gieterzandvoort naar Nieuwediep. Daar was de laatste pauzeplaats, met een pakje drinken en een appel.

De route was lang, meer dan 30 kilometer, de tocht was zwaar, maar de voldoening was er. De leerlingen zijn een uitdaging aangegaan en hebben zichzelf en hun ouders verbaasd dat ze dit kunnen.

In de komende weken worden door de leerlingen van de praktijkschool op alle andere locaties van de Winkler Prins nog tosti’s verkocht voor Dance4life. En er zijn nog een paar schoonmaakacties, zoals bijvoorbeeld de fietsenrekken aan de Raadsgildelaan. En dan op 1 december op naar Amsterdam om te dansen!

VEENDAM - Winkler Prins voor goed doel