Piet’s Big City Week 42

Moi Gerrit. Moi Piet. Bakje koffie? Cappuccino of gewoon? Twee keer gewone koffie. Groot, middel of normaal? Normaal. Twee keer normaal. Wat er bij? Nee. Ik ook niet. We zitten op het terras bij Doppio en we weten allebei donders goed dat je hier standaard een bitter chocolaatje bij de koffie krijgt. Nog wat nieuws Gerrit? Nou, eigenlijk wel Piet. In november komt mijn nieuwe boek uit. De wegen van Valentina heet het. Gaat over twee echtparen die gezamenlijk in twee sportwagens op vakantie gaan. Goh, interessant Gerrit. Gerrit is Gerrit Brand. Gerrit schrijft dus boeken, heeft een uitgeverij en geeft tevens een glossy uit dat heel toepasselijk STAD heet. Groningen is immers de enige Stad die zo bekend is dat bij het woordje Stad iedereen weet dat het Groningen betreft. En vervolgt Gerrit, ik wil graag een coverstory over jou maken. Een coverstory Gerrit? Is dat niet een beetje teveel eer? Ben je gek Piet. Een mooi interview, gelardeerd met foto’s en als apotheose een foto van jou op de cover. Nou Gerrit, ik heb veel meegemaakt, maar dit is wel heel bijzonder. Ik doe het. Op dinsdag 7 oktober krijg ik telefoon van Gerrit. STAD is klaar Piet. Hoeveel wil je er zelf hebben? Is 20 genoeg? Ik zeg dat 20 ruim voldoende is en spoed mij naar kledingzaak Androesja die mij voor deze wel heel speciale gelegenheid heeft gekleed en waar Gerrit de 20 exemplaren voor mij heeft neergelegd. Androesja, zo heet ook de eigenaar van de zaak, en zijn vrouw zijn er bij wanneer ik voor het eerst van mijn leven mezelf terug zie op de cover van een heuse glossy. Ik heb wel eens in een grijs verleden op de voorpagina van Loeks gestaan, en ook wel eens op die van Groot Groningen maar, met alle respect, dit is toch net even iets anders. De foto’s, voor zo ver dit mogelijk is bij mij, zijn prachtig geworden, wat gelukkig ook beaamd wordt door Androesja en eega. De spreuk “kleren maken de man” blijkt zelfs bij mij op te gaan. Maar wat wil je ook met een pak van Corneliani, een stropdas van Tommy Hilfiger en echte Italiaanse schoenen van Santoni. Wil jij nog koffie Piet? Graag Gerrit. Weet jij wat de kop wordt boven het interview? Nee Gerrit. Dat jij er nog lang niet mee ophoudt. En bij je foto op de cover zet ik dat jij nog lang niet bent uitgerangeerd. Ik weet dat het op hetzelfde neerkomt, maar toch, op de cover komt dit laatste net even wat krachtiger over. Het is toch even wennen. Dat je met je hoofd op de voorkant van een glossy in winkels, restaurants en modezaken komt te liggen. Maar het zij zo. Nou Piet, ik hoop dat je tevreden bent. Zeker Gerrit. En bedank je vrouw Suhaila voor het maken van de foto’s. Ze zijn echt super!!