Robert Oosting

DWG_DWGS-p09.pdf - Adobe Acrobat Pro

Wat was het vorige week schrikken voor alle vaste volgers van SC Stadskanaal. In de uitwedstrijd tegen SVBC ging het bij een kopduel helemaal mis voor Robert Oosting. RTV Drenthe meldde vorige week al dat Oosting bij het uitverdedigen van SVBC de bal keihard tegen zijn hoofd kreeg, bewusteloos op de grond viel en door de knal zijn tong inslikte. Teamgenoot Roy Feiken handelde razendsnel en trok de tong weer uit zijn keel.

Zowel de ambulance als de traumahelikopter kwamen er aan te pas en verleenden eerste hulp en de aanvoerder van SC Stadskanaal moest enkele nachten ter observatie in het Scheper ziekenhuis in Emmen verblijven. De diagnose: een zware hersenschudding. Kortom, een aderlating voor SC Stadskanaal. De aanvoerder leeft voor de sport, zet zich in voor de jeugdopleiding en wil met ‘zijn’ SC naar minimaal de tweede klasse. Zijn afwezigheid wordt daarom gemist, al wist SC Stadskanaal afgelopen weekend wel gemakkelijk met 5-1 van Gieten te winnen. Alles en iedereen hoopt echter dat Oosting binnenkort zijn voetbalschoenen weer mag onderbinden. Voorlopig is rust de remedie voor een goed herstel van de multifunctionele voetballer. Afgelopen zondag stond Oosting – met muts op – alweer langs de lijn bij het eerste. Een goed teken. Namens Groot Groningen van harte beterschap. De redactie hoopt op een rentree van Oosting, maar bovenal op een goed herstel van de aanvoerder van SC Stadskanaal. Juist daarom is Robert Oosting het Gronings Goed van deze week.

DWG_DWGS-p09.pdf - Adobe Acrobat Pro