Regionaal Vocaal Ensemble viert jubileum met twee concerten

VEENDAM - Regionaal Vocaal Ensemble

VEENDAM – Dit jaar viert het Regionaal Vocaal Ensemble uit Veendam dat het 25 jaar bestaat. Reden genoeg voor twee jubileumconcerten waarbij het werk van Joseph Haydn op het programma staat. Daarbij is zelfs de samenwerking met een ander jubilerend gezelschap gezocht. Symfonieorkest De Harmonie uit Groningen zal het koor uit de Parkstad namelijk begeleiden.

Bij het Regionaal Vocaal Ensemble hebben ze er in elk geval zin in. Dirigent Anne de Bruijn en zijn protegés zijn al enige tijd druk aan het repeteren en sinds enkele weken schuift De Harmonie aan om de muzikale begeleiding en de zang goed op elkaar te kunnen afstemmen. Koorlid Willy Kamphuis kan ook niet wachten. “Het gaat goed”, lacht ze. “We repeteren iedere maandag en dat is heel gezellig. Daarnaast werken we ook heel hard en doen we veel oefeningen om het geheel goed te laten klinken. Daar oefenen we thuis ook voor. Dat kan ook niet anders, anders moeten we namelijk tijdens de repetities veel te veel behandelen.” Het Regionaal Vocaal Ensemble heeft gekozen voor het stuk ‘Die Jahreszeiten’ van Joseph Haydn. Kamphuis legt uit waarom het koor is uitgekomen bij dit muzikale stuk. “Vijf jaar geleden zongen we bij het jubileum uit een werk van Carl Jenkins”, vervolgt ze. “Dat was echt geweldig. Dit jaar hebben we een enquete onder de leden van ons koor gehouden en een aantal leden hadden dit genoemd. Een erg goed stuk. Het is niet-religieus en je kunt het op ieder moment van het jaar voordragen. Dat zorgt ervoor dat het toegankelijk is voor iedereen.”

Daar waar het Regionaal Vocaal Ensemble de voorgaande jaren regelmatig met Kerst optrad, gooit het jubileumjaar wat dat betreft roet in het eten. De voorbereidingen voor de jubileumconcerten zorgen voor volle agenda’s bij de koorleden. Sinds enkele weken schuift symfonieorkest De Harmonie uit Groningen ook aan voor de muzikale begeleiding. Deze samenwerking is tot stand gekomen doordat twee koorleden van de verschillende muzikale groeperingen elkaar kenden. “Het is echt leuk. Wij vieren ons 25-jarig jubileum en zij hebben dit voorjaar hun 40-jarig jubileum gevierd. Iemand van ons kent iemand uit dat orkest en zodoende is dit tot stand gekomen. We gaan er samen een feestje van maken.”

De jubileumconcerten staan gepland op zaterdag 8 november in de Grote Kerk in Wildervank en op zaterdag 15 november in de Immanuëlkerk in Groningen. Beide concerten beginnen om 20.00 uur. De entree bedraagt in de voorverkoop 15,00 euro en aan de kassa 17,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen 5,00 euro korting. Kaarten zijn te bestellen via kaartverkoop@regionaalvocaalensemble.nl of door te bellen met Willy Kamphuis. Zij is te bereiken op telefoonnummer 0598 – 626 094. Meer informatie over het Regionaal Vocaal Ensemble: www.regionaalvocaalensemble.nl.

 

VEENDAM - Regionaal Vocaal Ensemble