Vlagtwedde wil nieuw verlichtingsplan

SELLINGEN – De gemeente Vlagtwedde heeft de wens om te besparen op onderhoudskosten van openbare verlichting en heeft daarom in meerdere straten opnieuw gekeken naar het aantal lichtpunten. Er is samen met een panel van ongeveer zestig inwoners een nieuw verlichtingsplan gemaakt voor de provinciale wegen en meerdere straten in Veele, Hebrecht, Poldert, Harpel, Jipsingboertange, De Beetse en De Maten. De gemeente wil de plannen graag presenteren aan haar inwoners en organiseert daarom op donderdag 30 oktober 2014 van 16.00 tot 20.00 uur een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis.

Tijdens de bijeenkomst kunnen belangstellenden hun vragen en opmerkingen over de verlichtingsplannen kwijt. Medewerkers zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Voor inwoners die niet naar de inloopbijeenkomst kunnen komen, is er van 27 tot en met 31 oktober tijdens openingstijden een tentoonstelling van de plannen in de ontvangsthal van het gemeentehuis.

In de gemeente Vlagtwedde branden ’s avonds 6.300 lampen in 4.400 lantaarnpalen. Jaarlijks verbruiken deze lampen 755.000 kWh. Dat is evenveel als 215 huishoudens. De huidige verlichting voldoet in meerdere straten niet meer aan de eisen van deze tijd. De afgelopen periode is al een deel van de openbare verlichting in de gemeente vervangen door nieuwe zuinige exemplaren. Dit is onder andere gebeurd in de Havenstraat en Ter Apelkanaal Oost.

Een panel heeft meegedacht over het nieuwe verlichtingsplan. Daarvoor heeft het panel een korte opleiding gehad in de ‘wereld’ van de openbare verlichting. Vervolgens zijn in twee vervolgbijeenkomsten de uitgangspunten voor het verlichten uitgewerkt. De ideeën van het panel zijn nu uitgewerkt tot concrete voorstellen. Dit betekent dat langs een aantal wegen in het buitengebied en langs de provinciale wegen de verlichting wordt aangepast.