Archiefbewaarplaats Vlagtwedde verbouwd

SELLINGEN – De archiefbewaarplaats van de gemeente Vlagtwedde heeft de afgelopen periode een grondige verbouwing ondergaan, nadat uit inspectie bleek dat de bewaarplaats niet meer aan alle wettelijke regels voldeed. De verbouwde archiefbewaarplaats, voorzien van elektrisch verrijdbare stellingen waardoor de opslagcapaciteit is vergroot, voldoet nu weer aan alle eisen.
De verbouwingswerkzaamheden vonden plaats in de maanden augustus, september en oktober. In die periode is het luchtbehandelingskanaal aangepast, waarin twee brandwerende kleppen zijn gemonteerd. In de archiefbewaarplaats is een verhoogde betonnen strook gestort met daarop een brandvrije wand. Deze wand is nodig om de archieven te beschermen tegen eventueel brandgevaar of wateroverlast afkomstig van de luchtbehandelingsinstallatie. Er is tevens een brandvrije deur geplaatst en twee extra brandmelders. Alle verlichting is vervangen. Scheuren in wanden zijn dicht gecoat en ook de vloer is voorzien van een compleet nieuwe coating.

SELLINGEN - Archief Bewaarplaats Vlagtwedde