De Bruggen geopend door Glenn Helder

VEENDAM – De wereld lag aan de voeten van Glenn Helder. Het supertalent was door Arsenal ingelijfd en mocht als enige speler zonder profverleden bij Ajax meedoen aan de interlandkraker Ierland – Nederland, op 13 december 1995 op Anfield Road, Liverpool. Een prachtige profcarrière als voetballer lag in het verschiet, maar het ging helemaal mis voor de getalenteerde linkspoot.
Helder belandde in de goot, raakte al zijn geld kwijt door een gokverslaving en moest tot overmaat van ramp ook nog vastzitten wegens het bedreigen en stalken van zijn ex-vriendin. Een levensverhaal wat beschreven is door Bert Nederlof in de biografie. Afgelopen vrijdag opende Helder het nieuwe centrum De Bruggen van Emile Coenen. Dit nieuwe centrum voor woonbegeleiding en kamertraining op maat behandelt onder andere verslaafden. “Dat Glenn De Bruggen opent betekent voor mij heel veel”, liet Coenen weten. “Hij is heel diep gegaan, maar heeft zijn leven toch weer op een positieve manier weten op te pakken. Glenn kan een voorbeeld zijn voor veel cliënten die nu in de problemen zitten.”
De opening van de Bruggen door het voormalige supertalent trok dan ook veel bekijks. Met Helder is het uiteindelijk goed gekomen, hij verdient zijn geld nu als drummer.

Oud-profvoetballer Glenn Helder opende vrijdagmiddag De Bruggen in Veendam. Dit is een nieuw centrum voor woonbegeleiding dat onder andere cliënten met een verslaving begeleidt. Glenn Helder heeft zelf een gokverslaving gehad.