Mathilde Rosing

Vrijdag 31 oktober is het Halloween (oorspronkelijk de Oudejaarsavond van de Kelten, de dag voor Allerheiligen). Kinderwerk Maarsstee/Maarswold viert Halloween nu ook al weer een paar jaren, maar dit jaar is er extra aandacht aan besteed. Volgens Mathilde Rosing (leidster van het Kinderwerk): ‘We hebben dit jaar een heel mooie route uitgestippeld met allerlei spannende en enge dingen onderweg. De route gaat dit jaar niet alleen door Maarsstee, maar ook door Maarswold. We beginnen bij het buurtcentrum aan de Nederlandlaan en eindigen bij het wijklokaal aan de Utrechtselaan. Daar krijgen ze ranja en een frikandel. Maar onderweg hebben ze ook hun tolhuisjes waar ze de bewoners onder druk zullen zetten met het bekende toch vooral wat lekkers uit te delen, want anders gaan ze plagerijtjes uithalen. De woningen waar ze moeten zijn, zijn op z’n ‘Halloweens’ versierd en er wonen ook niet zo maar mensen.’ ‘Het zal een spannende optocht worden met veel verrassingen voor de kinderen, maar ook weer niet zo dat ze er slapeloze nachten aan overhouden.
De wandeltocht door de wijken begint om 19:00 uur bij het Buurtcentrum Maarsstee en eindigt rond 21:00 uur in het wijklokaal in Maarswold. Het is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, maar ouders die willen meelopen zijn van harte welkom. Deelname is gratis. Kinderen moeten zelf voor een lampion zorgen en ze mogen zich (graag zelfs) verkleden.

STADSKANAAL - Mathilde Rosing