Raadslid Bleeker stapt op bij VCP

WINSCHOTEN – Raadslid Derk Jan Bleeker stopt met de politiek. Dit heeft hij de VCP-fractie gisterochtend laten weten. De inwoner van Beerta stopt in verband met gezondheidsklachten.
Daarmee komt er een definitief einde aan de politieke aspiraties van de man met het imposante gestalte. Een jaar voor de verkiezingen werd hij tot kandidaat-wethouder voor de VCP gebombardeerd. Bleeker, voormalig ondernemer, wilde zich inzetten voor de Oldambster samenleving. Er konden volgens hem veel aspecten in het Oldambt worden verbeteren. Daar wilde hij zich als wethouder sterk voor maken. Het mocht niet zo zijn. De VCP zette zich in de onderhandelingen buitenspel door opmerkingen te maken over de partijswitch van kandidaat-wethouder Bard Boon van de Partij voor het Noorden. Bleeker was oprecht teleurgesteld toen hij in dorpshuis De Pyramide in Finsterwolde vernam dat de SP als grootste partij niet in zee ging met de VCP. Wel nam hij zitting in de raad als raadslid. Gezondheidsproblemen nopen hem echter om te stoppen. “Ik heb last van een hoge bloeddruk”, vertelt hij. “Daarnaast begin ik me steeds meer te ergeren aan de politiek, dat is niet goed voor mijn bloeddruk.” Dat Bleeker stopt komt niet als een grote verrassing. De Beerster kampte al langere tijd met een hoge bloeddruk en overwoog al eerder zijn taken bij de VCP neer te leggen. Bleeker bleef de fractie in eerste instantie echter trouw, vooral omdat hij VCP-voorman Engel Modderman niet wilde laten vallen. Tot afgelopen week. Bleeker kwam tot de conclusie dat verder gaan geen zin had. Heel even overwoog hij zich aan te sluiten bij de fractie Van der Wal. Uiteindelijk concludeerde hij dat het voor hem beter was om te stoppen. Wie de plek van Bleeker in de Oldambtster raadszaal overneemt is nog niet bekend.