Ubbo Emmius in de Lego League

VEENDAM – Sinds 2009 neemt Ubbo Emmius Veendam deel aan de FIRST LEGO League. Ook dit jaar zijn er twee teams in Veendam die de competitie aangaan. De FIRST LEGO League is een wedstrijd, die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. Elk jaar is er een nieuwe “challenge”.
De opdracht voor dit jaar is het ontwerpen, bouwen en programmeren van een robot die een serie opdrachten kan uitvoeren op een speciale wedstrijdtafel.  Daarnaast voeren de leerlingen eigen onderzoek uit en presenteren de resultaten hiervan. Het onderwerp is: “leren in de toekomst”. De teams van Ubbo Emmius Veendam hebben de laatste jaren veel succes gehad in de LEGO League. Een absolute topper was het team F.A.V., dat werd uitgenodigd om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen in Florida, in de Verenigde Staten. De schoolfinale is op vrijdag 14 november. De beste teams van de scholengemeenschap Ubbo Emmius gaan door naar de regiofinale in Groningen op 13 december. Daarna is alles mogelijk, tot aan de wereldkampioenschappen in het Amerikaanse St. Louis toe.

VEENDAM - Ubbo Emmius Lego League