Walk-In Concerts in Groninger binnenstad

GRONINGEN – De Groninger binnenstad staat op (koop)zondag 2 november weer volledig in het teken van Walk-In Concerts! Het evenement werd met zoveel enthousiasme ontvangen bij de deelnemers en het publiek dat een tweede editie niet uit kon blijven. De Groningen City Club en het Fonds Ondernemend Groningen hebben Paul van Put Events weer de opdracht verstrekt om het gratis festival te organiseren. Walk-In Concerts is een vertaling van de huiskamerconcerten naar de winkels en met een knipoog naar Walk-In Closet. Op 2 november lopen de bezoekers letterlijk bij de concerten naar binnen. Het publiek kan van 13.00 tot 17.00 uur luisteren naar live muziek (jazz, pop/singer songwriter en klassiek) in 30 winkels in maar liefst 14 winkelstraten. Deelnemers variëren van Lighthouse (Grote Kromme Elleboog) en Woonn (Poelestraat) tot mannenkleding van Androesja (Brugstraat) en Schuurman Schoenen (Vismarkt).
Het programma van Walk-In Concerts is rond. In totaal drie klassieke formaties, veertien pop/singer-songwriter formaties en elf jazz formaties van de opleidingsinstituten. Coffee Company en Plato pakken groot uit met Feaver, Daimy Lotus, Martyn Ell en Bert Hadders. De vier formaties treden op in beide zaken. Het programma is compleet met de Ohno! Jazzband, een dertien mans formatie, met een onvervalste oude stijl. Strakke Dixieland, swingende bluesjes en opzwepende streetparade jazz. Ze maken tussen 13:00 en 17:00 uur de straten onveilig. Voor het gehele blokkenschema en de bio’s en foto’s van de bands verwijzen we graag naar de website: www.walkinconcerts.nl. Het laatste nieuws rondom Walk-In Concerts niet missen? Like de facebookpagina: facebook.com/walkinconcerts.

Walk In Concerts - zondag 3 november 2013 - diverse locaties binnenstad van Groningen