Knap gelijkspel WVV, Bellingwolde haalt uit

Overzicht amateurvoetbal

REGIO – Daar waar SJS op de zaterdag in de slotfase van SC SCheemda wist te winnen, gaat het bij Onstwedder Boys bergafwaarts. Eersteklasser WVV heeft koploper SVBO een dag later knap op een gelijkspel weten te houden en Hoogezand heeft opnieuw punten gepakt. Bellingwolde verpulverde rode lantaarndrager Veendam 1894 en in de andere derde klasse is Musselkanaal gestegen naar de top.

Dankzij een late treffer van Rick Breedveld heeft SJS pas in de slotfase weten te winnen van SC Scheemda. De geplaagde Scheemders wachten daardoor nog altijd op hun eerste punten van dit seizoen. In het eerste bedrijf was Chris van Vegten dichtbij een goal voor Scheemda, maar zijn knal spatte uiteen op de binnenkant van de paal. In de slotfase trok SJS de wedstrijd naar zich toe. SC Scheemda kan haar wonden gaan likken.

Na een prima start houdt het de laatste weken niet over bij Onstwedder Boys. De ploeg van good-old Fokke de Jonge moest het op de eigen Boskamp opnemen tegen SCN en ook dit keer verloren de Boys. De ploeg uit Nieuwlande won met 3-1. Na een achterstand bij rust wist Robert de Vries nog wel de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar uiteindelijk bleken de Drenten te sterk.

WVV heeft koploper SVBO in Winschoten knap op een gelijkspel weten te houden. De geelzwarte combinatie uit Barger Oosterveld heeft daardoor wel de eerste periode in de wacht weten te slepen. Toch maakte WVV het SVBO niet gemakkelijk. Martijn Drent zette de ‘Traditionsverein’ uit 1896 op voorsprong, na een half uur maakte Erwin Sikkes met een kopbal gelijk. Even leek SVBO met de winst aan de haal te gaan toen Ruben Kaiser de 1-2 binnenkopte, maar dat was buiten de waard van Marcel Smit gerekend. Hij werkte van dichtbij de gelijkmaker tegen de touwen. Een treetje lager heeft Hoogezand de tweede overwinning op rij geboekt. Vorige week was Roden de prooi, afgelopen zondag won het in Helpman met het minst mogelijke verschil. Patrick Nanninga maakte de enige treffer van de wedstrijd en dankzij deze goal hebben de roodzwarten zich keurig in de middenmoot genesteld. Ook Noordster krabbelt weer wat op. In Assen werd er met 2-0 gewonnen van de plaatselijke FC.

In de ‘Groningse’ derde klasse heeft Bellingwolde aan haar zelfvertrouwen gewerkt. Aan de Langeleegte werd Veendam 1894 met 8-1 verpulverd. Voor Bellingwolde kwam de zege als geroepen, want het puntentotaal werd door de driepunter haast verdubbeld. Dankzij drie treffers van Melvin Ubels, eveneens drie doelpunten van Jan Bahlmann en treffers van Sven Oost en Bas Ubels heeft Bellingwolde de aansluiting met de overige degradatiekandidaten hervonden. Voor de Veenkolonialen wordt het ontlopen van degradatie nog een hele klus met nul punten uit zeven wedstrijden.

Aan de Parklaan heeft Musselkanaal uitstekende zaken gedaan tegen naaste concurrent Zuidwolde. Dankzij een 3-1 overwinning doet de groenwitte formatie van Wilbert Arends mee in de derde klasse. Trainer Arends had een gouden hand van wisselen, want alle Musselkanaalster treffers werden gemaakt door wisselspelers. Jongeling Kevin Oosting maakte er twee, tussendoor wist Gerwin Schmitz ook te scoren.

In de vierde klasse kan SC Stadskanaal de kampioenskar met winterbanden klaarzetten. Ook de achtste wedstrijd werd een zege, vooral dankzij vijf treffers van Tristan Rotman. Tegen DSC’65 werd het maar liefst 8-0. De overige treffers werden gemaakt door Robert Oosting (2x) en Roy Feiken.

In de andere vierde klasse verspeelde ASVB op bezoek bij BATO belangrijke punten. De Witte Muizen kwamen op sportpark Sint Vitusholt niet verder dan 1-1. Voor BATO scoorde Erik Drewel, bij ASVB maakte Quincy Meesters de treffer. Door het gelijkspel is MOVV langszij gekomen op de ranglijst. Thuis tegen Gruno werd het 5-1. Jordi Blaauw (2x), broer Danny Blaauw, Wouter Wagena en Adriaan Brinkman maakten de treffers voor MOVV.