Tweede editie Westerwolde Trail

SELLINGEN – In samenwerking met Staasbosbeheer organiseert Loopsport Sellingen voor de tweede keer een echte trail in Westerwolde. Een recreatieve hardloopwedstrijd door een ongekend fraai stukje Groningen in het zuid-oosten van de provincie. Een uitdagende route over geaccidenteerde lanen en paden van de Sellingerbossen van boswachterij Westerwolde.

In deze fraaie omgeving is een duidelijk herkenbare route uitgezet van 22 en 32 km rondom de plaats Sellingen. De start is om 10.30 uur op het Sportpark van de vv Sellingen, Dennenweg 1A, 9551 AC in Sellingen. Hier is ook de finish van de 22 en 32 km. De inschrijving vindt vanaf 9.00 uur plaats in de kantine van de voetbalvereniging . Ter plaatse is tevens kleed- en douchegelegenheid en naast zwembad De Barkhoorn zijn goede parkeer mogelijkheden, eveneens aan de Dennenweg. Wandelaars kunnen eveneens meedoen. Zij kunnen vanaf 9.00 uur van start.

Om de circa vijf kilometer zijn verzorgingsposten geplaatst. Bij start en finish staat een grote klok voor de tijdsregistratie.

Na afloop is er voor een ieder, kost van Sellinger bodem: snert met worst. Als herinnering krijgt elke deelnemer een Groninger boerenmetworst van Huls, een handdoek en een oorkonde.

De kosten bedragen vijftien euro.

Op het parcours zijn mountainbikers aanwezig voor mogelijke ongemakken. De voorste lopers worden begeleid en een bezemfiets begeleid de laatste lopers.

In verband met de kwetsbare natuur is de deelname beperkt tot 400 deelnemers. Op dit moment zijn er nog voldoende plaatsen beschikbaar. Voorinschrijven is evenwel gewenst via info@runneningrunnen.nl/contact. Meer info: Sjak Kwak via telefoonnummer 0599 – 326220.