Geert Smit

VLAGTWEDDE - Geert Smit

Geert Smit is vrijwilliger bij radio Westerwolde en woont in Vlagtwedde. Hij schrijft hoe hij verslingerd is geraakt aan het maken van radio.

In 2001 was mijn eerste live kennismaking met Radio Westerwolde, ik mocht in het programma van collega Gretha Donkerbroek komen praten over één van mijn hobby’s, fotografie. Ik vond het superspannend en ik denk dat het niet zo goed ging. Niet lang na het eerste interview werd ik een gevraagd om in het seniorenprogramma ook iets te vertellen over mijn hobby’s, waarschijnlijk is dat wel wat beter gegaan en werd mij kort daarna gevraagd of ik dit programma een paar keer zou willen maken en presenteren omdat de presentator een operatie moest ondergaan.
Toen was het hek van de dam en werd ik gevraagd om het team van het zaterdagmiddagprogramma “Brunchroom” te komen versterken. Dat was het begin van veel mooi radiowerk, interessante mensen en onderwerpen passeren de revue in het programma. Veel voldoening vind ik erin als we in het programma een goed doel kunnen belichten, er zijn in onze regio erg veel mensen die op de één of andere manier zich daar voor inzetten. Radio is ook een geweldig media om dat onder de aandacht te brengen.
Na de eerste start van “Brunchroom”werd ik in 2003 gevraagd om een gospelprogramma op de maandagavond te gaan verzorgen. Dat werd “DABAR”en nog steeds is dat mijn grote passie, er is zoveel mooie muziek op dat gebied in allerlei genres.
In 2005 kwam het uur voorafgaand aan “DABAR” vrij, het toenmalig programma “Bedrijf in Beeld” stopte en radiocollega Janny de Vries vroeg “Kerk in Beeld”? 
Ook dat programma draait nog steeds op de maandagavond van 18.00 uur tot 19.00 uur.
Mijn drive voor het programma “Kerk in Beeld” is dat het een prachtige mogelijkheid biedt om mijn geloof in God en Jezus te belijden, ik schaam mij er niet voor om op radio te vertellen wat het voor mij betekent.
Daarbij wordt ik, denk ik, het meest gezegend door al die prachtige mensen die op één of andere manier komen praten of zingen in ons programma.  
Ik moet eerlijk bekennen dat mijn grootste plezier erin ligt als ik jonge mensen mag ontvangen en die kan laten vertellen wat ze bezig houd, geeft mij erg veel energie.


VLAGTWEDDE - Geert Smit