Ter Horst gooit bijltje erbij neer

Gemeente Vlagtwedde heeft op dinsdag 28 oktober 2014 bekendgemaakt dat René ter Horst stopt als wethouder. Op de foto René ter Horst bij de start van de Open Monumentendag in Oudeschans op 13 september 2014

SELLINGEN – De officiële lezing in het persbericht was dat René ter Horst vond dat het wethouderschap een te zware wissel trok op zijn privéleven, de andere versie is dat de vertrokken wethouder van de gemeente Vlagtwedde zich niet gesteund voelde door zijn partij GemeenteBelangen Vlagtwedde.

Volgens good-old Luc Drenthe, al jarenlang vaste volger van de Vlagtwedder raad, was voorafgaand aan de verkiezingen niet alleen René ter Horst een wethouderskandidaat, maar ook huidig raadslid Paul Timmermans. De hoogbejaarde journalist schreef op zijn weblog dat hij verwacht dat naast Timmermans ook Jannes Buiter uit Gieten een kandidaat is. De voormalige wethouder van Bellingwedde voor Plaatselijk Belang Bellingwedde gaf tegenover Drenthe aan ‘een goed gevoel te hebben overgehouden aan mijn periode in Westerwolde’. Kortom, Timmermans of Buiter, wie volgt René ter Horst op als wethouder in de gemeente Vlagtwedde?

Gemeente Vlagtwedde heeft op dinsdag 28 oktober 2014 bekendgemaakt dat René ter Horst stopt als wethouder. Op de foto René ter Horst bij de start van de Open Monumentendag in Oudeschans op 13 september 2014