Wethouder Potze positief over Westerwolds Zorghuis

SELLINGEN – Het onderzoek naar de mogelijkheden van het Westerwolds Zorghuis heeft een positieve uitkomst. Dat liet wethouder Wietze Potze van de gemeente Vlagtwedde vorige week weten. Het college wil verder met het plan, dat in eerste instantie invulling in Ter Apel en Vlagtwedde zou moeten krijgen.

Het Westerwolds Zorghuis heeft volgens Potze een tweeledige functie. “Allereerst is het bedoeld voor mensen die net uit het ziekenhuis zijn ontslagen en thuis nog niet terecht kunnen”, legt hij uit. “Daarnaast is het Westerwolds Zorghuis bedoeld voor mensen die afhankelijk zijn van mantelzorg en deze tijdelijk niet kunnen krijgen.”

De gemeente Vlagtwedde voerde zelf een onderzoek uit naar de eventuele mogelijkheden. Dat onderzoek geeft een positief beeld weer, iets waar Potze blij mee is. “Als gemeente Vlagtwedde kunnen we hier verder mee.” In eerste instantie zal het Westerwolds Zorghuis zich kunnen vestigen in de Bolderburcht in Vlagtwedde en de Kloosterheerd in Ter Apel. Wellicht komen er op termijn ook mogelijkheden in Sellingen.