Ondernemers bezorgd over gevolgen komst megawindpark

STADSKANAAL/NIEUW BUINEN – De Vereniging van Bedrijven in de Kanaalstreek (VVBK) en Ondernemersvereniging Buinermond hebben in een gesprek met het college van B&W van de gemeente Stadskanaal hun zorgen geuit over de eventuele komst van een megawindpark in de Drentse Veenkoloniën. Volgens de ondernemers is het park zeer schadelijk voor de economische perspectieven in de regio. Bestuurslid Martin van der Leest (VVBK) is bang dat diverse ondernemers het gebied de rug toekeren.
Bestuurslid Martin van der Leest van VVBK voorziet dat het aantrekken van nieuwe bedrijven en nieuw personeel van buiten de regio een probleem gaat worden. “Je moet eerst door een woud van torenhoge windmolens om Stadskanaal te bereiken. Dit zal geen aantrekkelijke woonomgeving meer zijn. Wie wil zich hier nog vestigen?” vraagt hij zich af. Momenteel wordt in de regio een draagvlakonderzoek uitgevoerd in opdracht van de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn en Stadskanaal. De ondernemersverenigingen hebben de stellige indruk dat met name inwoners van Stadskanaal niet beseffen wat de regio te wachten staat.