Promotiedagen in Plaza is zien en gezien worden

GRONINGEN – Het recept is simpel, maar zo effectief. Handen schudden, visitekaartjes uitwisselen, nieuwe contacten opdoen en oude connecties nieuw leven inblazen. De Promotiedagen voor het Noordelijke bedrijfsleven trok vorige week opnieuw duizenden ondernemers, managers en andere belangstellenden naar MartiniPlaza. Allemaal met als doel om in de toekomst nieuwe samenwerkingsverbanden tot stand te brengen.
Dat het middel effectief is blijkt wel uit de vele ondernemers die ieder jaar weer naar MartiniPlaza komen. Niet alleen ondernemers, ook gemeenten ruiken hun kans en zijn aanwezig. Alle Oost-Groninger gemeenten ook. Zo hebben Pekela en Veendam een gezamenlijke stand, is plein Oldambt prominent zichtbaar en is ook Stadskanaal niet te missen. De gemeenten Vlagtwedde en Bellingwedde presenteren zich haast al als Westerwolde en ook Hoogezand valt niet uit de toon. De Pekelder wethouder Hennie Hemmes nodigt Groot Groningen bij voorbaat al uit voor een kopje koffie en collega Jaap van Mannekes staat bij te praten met de Vlagtwedder bestuurder Seine Lok.
Dankzij de lobby van Karel Groen van de Eems Dollard Regio lijken er dit jaar meer Duitse ondernemers dan ooit te zijn. Een mooi resultaat, want met een eigen plein laat het Duitse bedrijfsleven steeds nadrukkelijker zien dat het een prima zakenpartner is. De Noordelijke economie heeft het zwaar en de Duitse economie kan het Noorden weer een boost geven. Vele ondernemers zien dat in, want zij nemen graag een kijkje bij al die Duitsers die ‘pünktlichkeit’ en gründigkeit’ hoog in het vaandel hebben staan. Kortom, de Promotiedagen mag je ieder jaar eigenlijk niet missen. Ondernemers en zakenlieden praten elkaar bij, informeren bij elkaar en bedrijven zaken met elkaar. Zoals het hoort. Het is ieder jaar weer een feestje om erbij te zijn.

groningen promotiedagen oldampt 1 

groningen promotiedagen oldampt 2 

groningen promotiedagen stadskanaal 1 

groningen promotiedagen veendam pekela 1 

groningen promotiedagen veendam pekela 2