Sirtje Rijks

Voetbalvereniging Onstwedder Boys nam vorige week afscheid van bestuurslid Sirtje Rijks. Rijks maakte vijftien jaar deel uit van het bestuur van de club, onder meer als jeugdvoorzitter en bestuurslid kantinezaken en materiaalbeheer. Tijdens de algemene ledenvergadering applaudisseerden de aanwezige leden toen Rijks uit handen van voorzitter Luuk Bruggers (op de foto links) een oorkonde, pen met inscriptie en bos bloemen in ontvangst nam als dank voor bewezen diensten. De leden kozen als Rijks’ opvolger in het bestuur René Jonker, bij velen bekend als voormalig doelman van Onstwedder Boys 1 (foto Onstwedder Boys).
Met het afscheid van Rijks als bestuurslid verdwijnt er iemand met een grote betekenis voor Onstwedder Boys uit het bestuur. Samen met Jan Sterenborg was Rijks lid van het eerste uur, zo vertelde hij vorig jaar al eens aan Groot Groningen. Dat kwam omdat zijn oom één van de oprichters was en leden ‘ronselde’ om voldoende draagvlak voor de voetbalclub te krijgen. Rijks reisde met de vereniging in 1980 mee naar Engeland voor een toernooi en maakte daarnaast vele kampioenschappen en degradaties mee. Kortom, de vertrekkend bestuurder kent de geschiedenis van de club als geen ander. Die inzet van hem is vorige week geprezen. Door zijn verdiensten voor de Onstwedder Boys is Sirtje Rijks het Gronings Goed van deze week.

 

ONSTWEDDE - Sirtje Rijks