Begroting Bellingwedde aangenomen

WEDDE – Op GroenLinks na hebben alle partijen vorige week ingestemd met de begroting voor 2015 van de gemeente Bellingwedde. Wethouder Wim ’t Mannetje zei een sluitende begroting te kunnen presenteren, al vond GroenLinks-raadslid Marja Bos dat de wethouder de cijfers alleen op papier sluitend had gekregen. “Een opvallend aspect is dat de kosten van het ambtelijk apparaat opeens fors dalen.”

Daarnaast constateerde Bos naar eigen zeggen verschillende tegenstrijdigheden. “Wethouder ’t Mannetje gaf aan dat openstaande vacatures niet worden ingevuld om de kosten voor het ambtelijk apparaat te drukken”, aldus Bos. “Alleen, de gemeente krijgt wel meer taken op haar bordje. De wethouder denkt verder via collegiale inhuur het werk aan te kunnen, maar dat kost ook geld.”

Plaatselijk Belang Bellingwedde had eveneens vragen over de daling van de apparaatkosten, maar stemde wél in met de begroting.