Leerlingen brengen verslag uit aan Odd Fellows

VEENDAM - Odd Fellows Marrit en Birger

VEENDAM – De leerlingen Birger IJsenbrand van het Winkler Prins en Marrit Claus van het Ubbo Emmius uit Stadskanal hebben uitgebreid verslag uitgebracht van de reis die de leerlingen maakten naar Canada en de Verenigde Staten. Aanwezig waren leden van de Odd Fellow gemeenschap van het District Groningen Zuid-Oost, vertegenwoordiging van lokale en landelijke organisaties van de IOOF, wethouder Jaap Velema (gemeente Veendam) en familieleden van de winnaars.

Beide leerlingen hadden de prijs gewonnen op basis van hun essays met een onderwerp gerelateerd aan de Verenigde Naties. De deelnemende leerlingen waren van 5 VWO van vier deelnemende schoolgemeenschappen te weten RSG Ter Apel, Ubbo Emmius te Stadskanaal, Winkler Prins te Veendam en Aletta Jacobs te Hoogezand.

Hun tocht door Canada en de VS wordt in belangrijke mate georganiseerd en begeleid door

Odd Fellows van Canada en de VS.

VEENDAM - Odd Fellows Marrit en Birger