Onderzoek voormalig POMS complex Ter Apel spoedig van start

TER APEL – GGD Groningen verricht binnenkort mede namens de gemeente Vlagtwedde een onafhankelijk onderzoek naar de gezondheidsrisico’s voor aanwezigen op de voormalige Prepositioned Organizational Material Storage (POMS) – site in Ter Apel.

Het onderzoek, dat door het ministerie van Defensie gefinancierd wordt, geschiedt naar aanleiding van de melding van gezondheidsklachten van voormalig Defensiepersoneel van POMS complexen. Het onderzoek naar de gezondheidsklachten van (oud)medewerkers van Defensie wordt door het RIVM uitgevoerd.

De Partij voor de Dieren sprak zich deze week uit over de situatie in het voormalig POMS complex in Ter Apel. Naar aanleiding van dit bericht heeft de gemeente Vlagtwedde de Partij voor de Dieren uitgenodigd voor een informatief gesprek.