Studenten kunstacademie brengen Westerwolde in beeld

WESTERWOLDE - Studenten kunstacademie

SELLINGEN/WEDDE – Deze maand zijn zes studenten van de academie voor beeldende kunst en vormgeving Academie Minerva Groningen in opdracht van de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde gestart met het project ‘De kunst van fijnschaligheid’. In dit project brengen de studenten de eigenheid van Westerwolde en haar inwoners in beeld. De komende week trekken de studenten het gebied in. Vorige week maakten zij kennis met burgemeester Snijder-Hazelhoff van Bellingwedde en burgemeester Kompier van Vlagtwedde.

Onder de noemer ‘Kunst van fijnschaligheid’ maken de studenten van Academie Minerva onder begeleiding van de bekende fotograaf en docent Sabina Theijs foto’s van Westerwolde. Het doel van de opdracht is de kracht en het karakter van Westerwolde en haar inwoners in beeld brengen. De studenten concentreren zich elk op een eigen onderwerp zoals jongeren, Westerwoldse boeren en het Klooster in Ter Apel. In het kunstproject vormt het thema ’Westerwolde in de toekomst’ de rode draad. De studenten werken elk vanuit hun eigen discipline mee aan het project. Om de sfeer in het gebied goed te kunnen proeven, logeren de studenten de komende tijd bij mensen die in Westerwolde wonen.

De foto’s zijn vanaf het voorjaar van 2015 voor iedereen te bezichtigen. Daarnaast worden alle foto’s gebundeld en uitgegeven in een opvallend vormgegeven boekwerk.

WESTERWOLDE - Studenten kunstacademie