Bestuur H&N opgestapt; wethouder teleurgesteld

WINSCHOTEN – Het voltallige bestuur van de vereniging Handel & Nijverheid Winschoten is vorige week  opgestapt. Tijdens de Algemene Ledenvergadering uitten enkele leden hun onvrede, waarop het voltallige bestuur besloot haar taken neer te leggen. Een groep ‘kwartiermakers’, onder leiding van ondernemer Jan van der Weele, tracht de plooien glad te strijken. Een aantal ondernemers wijten het aan een ‘stukje communicatie’. Er is intern niet zoveel onvrede over de gang van zaken. De vereniging Handel & Nijverheid werd onlangs nog geprezen voor haar tomeloze inzet en vasthoudendheid in het debat omtrent het afschaffen van betaald parkeren. Wethouder Laura Broekhuizen (PvdA) is dan ook teleurgesteld in het besluit. “Ik vind het heel erg jammer”, zegt ze. “Vanaf de eerste dag dat ik hier wethouder ben hebben we heel hard gewerkt en in de periode ervoor ook, toen het vorige college nog actief was.” Het verruimen van de winkeltijdenwet, het afschaffen van het betaald parkeren en het in de markt zetten van Winschoten24 zijn volgens Broekhuizen signalen dat de vereniging Handel & Nijverheid goed werk doet en deed voor de koopstad Winschoten. In eerste instantie is er geen rol voor de gemeente weggelegd om te bemiddelen in de ontstane situatie, maar Broekhuizen is beschikbaar, mocht die behoefte er zijn. “Als ik iets kan doen, moeten de mensen binnen Handel & Nijverheid het aangeven. Vooralsnog is het een taak voor de leden.” De PvdA-bestuurder hoopt dat er snel een oplossing komt voor de impasse. “Dat is het beste voor Winschoten.”