Internationale scholen op bezoek bij Dollard College

OUDE PEKELA – Afgelopen week ging het een beetje anders dan normaal op het Dollard College vestiging Pekela. De school was gastheer voor leerlingen en leraren van verschillende scholen uit Europa.  In het kader van het Comenius- project  ‘Water the no 1 provision for Europe’ hebben de leerlingen het water onderzocht rondom de school.
Samen met scholen uit Duitsland, Polen, Denemarken en Spanje is het Dollard College vestiging Pekela als enige Nederlandse school lid van het Committee-Europe en neemt deel aan het Comenius- project. Op woensdag  zijn leerlingen van diverse scholen uit Europa aangekomen en ondergebracht bij gastgezinnen. Tijdens hun bezoek  hebben de leerlingen geoefend om watermonsters te analyseren.  en reisde de groep af naar Termunterzijl om het museumgemaal  ‘Cremer’ en het nieuwe gemaal ‘Rozema’ te bezoeken.
Vrijdagmorgen kregen de leerlingen een hydrobioloog op bezoek. Deze bioloog, gespecialiseerd in water, leerde de leerlingen hoe je aan de hand van een aantal soorten diertjes ook iets kunt zeggen over de kwaliteit van het water.  Ook kwam de beroemde wetenschapper Theo Jurriens van de rijksuniversiteit Groningen langs  om een aantal proeven te doen. Na een vrije zaterdag, keerden de leerlingen en leraren op zondag weer naar huis.

WINSCHOTEN - Dollard College internationaal