Kledingbank Maxima onder de aandacht

SAPPEMEER/VEENDAM – Het initiatief dat Kledingbank Maxima heet groeit in de provincie Groningen. Bij de kledingbank kunnen mensen met een laag inkomen twee keer per jaar gratis komen winkelen. Hier maken ieder half jaar maar liefst achthonderd mensen gebruik van. De Statenfractie van de ChristenUnie bracht onlangs een bezoek aan de vestiging in Sappemeer en was onder de indruk van het werk. Naast de vestiging in Sappemeer is de voorziening uitgebreid naar Winschoten en Veendam. Dit dankzij een initiatief van de ChristenUnie. Want Provinciale Staten heeft dit jaar en volgend jaar telkens 125.000 euro beschikbaar gesteld voor het tegengaan van armoede. Belangstellenden uit de gemeenten Menterwolde en Veendam kunnen aanstaande zaterdag in elk geval een kijkje komen nemen. Normaliter is de winkel alleen open voor de doelgroep. Zaterdag 29 november tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen welkom aan de Beneden Verlaat 79 in Veendam om te kijken welke inzet er voor de minima wordt gepleegd.

SAPPEMEER  - CU bezoek kledingbank Maxima