Ook Groninger Belang doet mee aan provinciale verkiezingen

VEENDAM – Vorige week is definitief besloten tot de oprichting van een nieuwe politieke partij:  het Groninger Belang. Dat melden de initiatiefnemers Bram Schmaal en Christel Knot, beide ook actief betrokken bij GemeenteBelangen Veendam.
Het Groninger Belang is een partij die is ontstaan uit een samenwerking tussen lokale partijen uit de gehele provincie Groningen. Het Groninger Belang zal in maart 2015  meedoen met de Provinciale Statenverkiezingen.
Het Groninger Belang komt op voor de belangen van de provincie Groningen en haar inwoners, van Stad tot Ommeland. De partij gaat uit van de kracht van onze mooie provincie en haar inwoners.
“Wij zijn trots op onze cultuur, historie, landschap, inwoners en ondernemers. Wij willen wat goed is nog verder versterken. Maar vooral aandacht besteden aan en opkomen voor de belangen van Groningers die momenteel onvoldoende gehoord worden”, aldus de initiatiefnemers.
Hoewel het Groninger Belang een nieuwe partij is, heeft zij een schat aan ervaring. Vele ervaren lokale politieke partijen en politici, bundelen hun krachten om ook op provinciaal niveau het verschil te gaan maken.